Liktornar

Bli av med dina liktornar på mindre än en vecka. På ett enkelt sätt.

Bli av med dina liktornar på mindre än en vecka. På ett enkelt sätt.

Vad är en liktorn / liktå?

Tidigare kallade man ofta problemet för liktå. Numera används oftast begreppet liktorn (liktornar i pluralform) istället. Ordet indikerar att vi har med död materia att göra. En liktorn uppstår oftast på lilltån men förkommer även på stortån, mellan tårna (mjuk liktorn) och under trampdyna. Det vill säga, oftast på kontaktytor mellan fot och sko. Det är kroppens sätt att bygga upp ett skydd mot detta tryck och slitage. Succesivt byggs hudlager på hudlager upp och får detta pågå för länge så bildas en liktorn (en förhårdnad med en hård kärna)som på grund av det yttre trycket pressas nedåt mot de undre känsliga hudlagren. Detta leda som regel till smärta. Smärtan är nästan alltid så påtaglig att man får svårt att använda skor och röra sig normalt.

Vad beror det på?

Orsaken till att liktornar bildas är ett långvarigt tryck. Trycket uppstår till exempel när man använder skor som trycker och klämmer på en viss punkt. Huden blir då successivt allt tjockare på denna punkt och en förhårdnad bildas. Om trycket fortsätter, pressas förhårdnaden inåt som en tagg. Taggen är en mörk kärna som har formen av en upp och ner vänd kon där spetsen på konen är riktad in mot smärtpunkten.

Hur har man tidigare behandlat dessa problem?

En vanlig behandlingsrekommendation är att börja med ett fotbad i 15-20 minuter och därefter fila fötterna med t ex fotfil eller täljsten. Går man till en fotvårdsspecialist är det inte ovanligt att man försöker skära bort stora delar av liktornen. Efter filning alternativt bortskärning rekommenderas behandling med mjukgörande krämer. Det finns också produkter, både plåster och geler, tex Compeed, Wartner och Scholl för behandling av liktornar.

Varför skall man istället behandla sig med nya Footmender All in One eller Footmender All in One Diabetic?

Ny Footmender och Footmender Diabetic ersätter såväl fotbad, fotfil, fotsockor som en rad olika krämer. Detta eftersom Footmender och Footmender Diabetic innehåller alla dessa funktioner/verkningsmekanismer i en och samma produkt. Behandlingen blir då väsentligt enklare och mindre kostsam.

Footmender är en ny unik och patenterad produkt för behandling av torra fötter, torra naglar, förhårdnader, liktornar och hälsprickor. Om du behandlar dina liktornar med Footmender kan du samtidigt behandla t ex torra fötter, torra naglar, förhårdnader och/eller hälsprickor som man ofta har i samband med liktornsproblemen.

Du behöver bara behandla dig en gång om dagen och Footmenders patenterade airlesspump möjliggör exakt dosering. Man märker effekt redan inom ett par dagar, ofta redan efter första behandlingen.