Torra fötter

Fotproblem börjar ofta med torrhet. Nya Footmender innehåller sex samt Footmender Diabetic 8 stycken aktiva komponenter och har vardera åtta olika funktioner i en och samma produkt.

Fotproblem börjar ofta med torrhet. Nya Footmender innehåller sex samt Footmender Diabetic 8 stycken aktiva komponenter och har vardera åtta olika funktioner i en och samma produkt.

Bli av med dina torra fötter på mindre än en vecka!

Vad är torra fötter?

Torr hud på fötterna är ett tillstånd av fjällande och fnasig hud. Den ökade torrheten gör huden mindre elastisk och sprickor uppkommer lättare. Fötterna ser rent kosmetiskt sämre ut och dessutom kan klåda och eksem uppstå. Obehandlade torra fötter leder ofta till problem med förhårdnader, så som liktornar, och hälsprickor.

Vad beror det på?

Exakt vad som orsakar torra fötter är inte känt. Man tror sig veta att fetthalten och vatteninnehållet i huden har stor betydelse. När vi blir äldre minskar antalet talgkörtlar i huden och därigenom vår förmåga att hålla kvar fukten. Talgkörtlarna producerar också fett tillsammans med hudens egna ytceller. Med åren minskar talgkörtelaktiviteten och tillsammans med en sämre vattenbindande förmåga blir därför huden på fötterna allt mer torr. Det finns också en ärftlig komponent. De personer, cirka 30 procent, som har haft atopiska eksem eller böjveckseksem under barndomen har ärftliga anlag för torr och känslig hud. På vintern när luftfuktigheten går ner både inom- och utomhus ökar också besvären.

Hur har man tidigare behandlat dessa problem? En vanlig rekommendation är att undvika att dusch/bada flera gånger om dagen och undvika överdriven användning av tvål, då detta torkar ut huden. Man har tidigare rekommenderat att man bör smörja in sig med någon lotion/kräm/salva en eller flera gånger dagligen.

Varför skall man istället behandla sig med nya Footmender All in One eller Footmender All in One Diabetic?

Nya Footmender och Footmedner Diabetic ersätter en rad olika krämer. Detta eftersom Footmender innehåller sex och Footmender Diabetic åtta stycken aktiva komponenter och har åtta olika funktioner/verkningsmekanismer i en och samma produkt. Behandlingen blir enkel och mindre kostsam.

Footmender är en ny unik och patenterad produkt för behandling av torra fötter, torra naglar, förhårdnader, liktornar och hälsprickor (spruckna hälar). Om du behandlar dina torra fötter med Footmender kan du samtidigt behandla dessa andra problem som man oftast har i samband med torra fötter.

Du behöver bara behandla dig en gång om dagen och Footmenders patenterade airlesspump möjliggör exakt dosering. Man märker effekt redan inom ett par dagar, ofta redan efter första behandlingen. Efter avslutad kur räcker det med att behandla sig en till två gånger i veckan för att bibehålla det goda resultatet.