Förhårdnader

Du behöver bara behandla dig en gång om dagen och Footmenders patenterade airlesspump möjliggör exakt dosering.

Du behöver bara behandla dig en gång om dagen och Footmenders patenterade airlesspump möjliggör exakt dosering.

Bli av med dina förhårdnader på ett enkelt sätt!

Vad är förhårdnader?

En förhårdnad är ett område med hård och förtjockad hud. Förhårdnader uppkommer vanligtvis på hälen, trampdynan eller på utsidan av stortårna. Förhårdnaden saknar väldefinierade kanter och utseendet på huden ändrar karaktär och blir ofta gul- eller brunaktig. Även känseln påverkas och är oftast lägre än på andra delar av foten.

Vad beror det på?

Förhårdnader uppkommer när vi utsätter fötterna för friktion och tryck. Den vanligaste orsaken till att förhårdnader bildas är skor med dålig passform. Till exempel, kvinnor som ofta går i högklackade skor får förhårdnader vid trampdynan och personer som utövar idrotter, tennis, badminton, löpning, innebandy, fotboll etc, och därigenom ökar belastningen på fötterna för ofta besvär med förhårdnader.

När den naturliga omsättningen av celler på något sätt störs klarar inte huden av att stöta bort de döda hudcellerna och de bildar då ett hårt lager. I samband med detta blir huden torr och förhårdnader uppstår. Behandlar man inte förhårdnaderna kan de börja göra ont och i sin tur leda till smärtsamma sprickor.

Hur har man tidigare behandlat dessa problem?

Vanliga rekommendationer är att fotbada regelbundet och att använda fotfil eller pimpsten för att slipa bort förhårdnaderna. Därefter bör man smörja in fötterna med en mjukgörande kräm. Det är också viktigt att använda bekväma och skor med bra passform för att förebygga uppkomsten av förhårdnader.

Varför skall man istället behandla sig med nya Footmender All in One eller Footmender All in One Diabetic?

Ny Footmender och Footmender Diabetic ersätter såväl fotbad, fotfil, fotsockor som en rad olika krämer. Detta eftersom Footmender och Footmender Diabetic innehåller alla dessa funktioner/verkningsmekanismer i en och samma produkt. Footmender innehåller sex och Footmender Diabetic åtta stycken aktiva komponenter och har åtta olika funktioner/verkningsmekanismer. Behandlingen blir enkel och mindre kostsam.

Footmender är en ny unik och patenterad produkt för behandling av torra fötter, torra naglar, förhårdnader, liktornar och hälsprickor (spruckna hälar). Om du behandlar dina förhårdnader med Footmender kan du samtidigt behandla t ex torra fötter, torra naglar, liktorn (liktå), liktornar och hälsprickor som man ofta har i samband med förhårdnader.

Du behöver bara behandla dig en gång om dagen och Footmenders patenterade airlesspump möjliggör exakt dosering. Man märker effekt redan inom ett par dagar, ofta redan efter första behandlingen.