Behandla olika fotbesvär med
en och samma produkt. En
gång per dag i en vecka.
Två pumptryck per fot.

BESTÄLL NU

Behandla olika fotbesvär med en och
samma produkt. En gång per dag i en
vecka. Två pumptryck per fot.

BESTÄLL NU

1

Gång per dag

1

Veckas behandling

2

Pumptryck/fot

Så behandlar du dig med Footmender

En gång per dag

Behandla din fot eller dina fötter en gång per dag.

I en vecka

Behandla som regel i en vecka. Vid mycket svåra besvär i upp till tre veckor.

Två pumptryckningar per fot

Dosera två pumptryckningar per fot.

Vi rekommenderar att man som regel behandlar hela foten även om man upplever att man kanske har mest problem med t ex hälsprickor eller en liktorn. Oftast har man flera problem samtidigt och nästan alltid i kombination med torra fötter. Smörj in under minst en minut och av praktiska skäl helst på kvällen. Efter behandling bör man låta det torka in helt.

Redan efter första behandlingstillfället sker en synlig förbättring, resultatet av behandlingen blir sedan bättre för varje dag man behandlar sig. Behandlingstidens längd är beroende av hur svåra besvären är när man startar behandlingskuren, samt vilken grad av utläkning som eftersträvas. När man uppnått önskat resultat rekommenderar vi att man övergår till underhållsbehandling och på så vis kan det goda resultatet upprätthållas.

Underhållsbehandling

Har man omfattande problem bör man starta behandlingen som en kur enligt ovan för att läka ut besvären helt. När kuren är avslutad bör man, för att bibehålla det goda resultatet, låta behandlingen övergå i en så kallad underhållsbehandling. Utan underhållsbehandling riskerar man att besvären successivt återkommer. Lämpligt behandlingsintervall är en till två gånger per vecka och fot.

Första gången pumpen används

Pumpa det antal gånger som krävs för att innehållet skall komma fram, som regel krävs cirka 5-10 pumptryckningar.

Hudens uppgift

Hudens uppgift är att skydda underliggande vävnader från yttre påverkan. Den ytterst synliga delen av huden är överhuden som fungerar som kroppens sköld. Överhuden innehåller celler som producerar keratin, som är ett svavelhaltigt, trådlikt protein som gör den stark och motståndskraftigt mot nötning. I överhuden bildas ständigt nya keratininnehållande celler, som långsamt förskjuts uppåt mot hudytan och ju närmare ytan de når, desto plattare blir de och till sist dör de. De döda cellerna ligger kvar på hudytan som ett skyddande lager tills de ersätts av nya underifrån och faller av. I genomsnitt tar denna process 3-4 veckor. Tjockleken på överhuden beror på var på kroppen den är belägen. Hudytor som slits mycket och utsätts för nötning, till exempel hand- och fotsulor, har tjockare överhud.

Hur uppstår problemen och vad är orsaken?

När den naturliga omsättningen av celler på något sätt störs klarar inte huden av att stöta bort de döda hudcellerna och de bildar då ett hårt lager. I samband med detta blir huden torr och förhårdnader uppstår vilket i sin tur kan leda till smärtsamma sprickor eller liktornar.

Det finns flera faktorer som påverkar uppkomsten av fotproblem, bland annat när vi utsätter fötterna för friktion och tryck genom att exempelvis använda skor som trycker/klämmer på en viss punkt eller belastar foten genom att stå längre perioder. Utövar man idrotter som tennis, badminton, löpning, innebandy, fotboll etc får man ofta besvär med fötterna.