Du behöver bara behandla dig en gång
om dagen och Footmenders patenterade
airlesspump möjliggör
exakt dosering.

BESTÄLL NU

Du behöver bara behandla dig en
gång om dagen och Footmenders
patenterade airlesspump möjliggör
exakt dosering.

BESTÄLL NU

Bli av med dina förhårdnader på ett enkelt sätt!

Vad är förhårdnader?

En förhårdnad är ett område med hård och förtjockad hud. Förhårdnader uppkommer vanligtvis på hälen, trampdynan eller på utsidan av stortårna. Förhårdnaden saknar väldefinierade kanter och utseendet på huden ändrar karaktär och blir ofta gul- eller brunaktig. Även känseln påverkas och är oftast mindre än på andra delar av foten.

Vad beror det på?

Förhårdnader uppkommer när vi utsätter fötterna för friktion och tryck. Den vanligaste orsaken till att förhårdnader bildas är skor med dålig passform. Till exempel kvinnor som ofta går i högklackade skor får förhårdnader vid trampdynan och personer som utövar idrotter, tennis, badminton, löpning, innebandy, fotboll etc och därigenom ökar belastningen på fötterna får ofta besvär med förhårdnader.

När den naturliga omsättningen av celler på något sätt störs klarar inte huden av att stöta bort de döda hudcellerna och de bildar då ett hårt lager. I samband med detta blir huden torr och förhårdnader uppstår. Behandlar man inte förhårdnaderna kan de börja göra ont och i sin tur leda till smärtsamma sprickor.

Hur har man tidigare behandlat dessa problem?

Vanliga rekommendationer är att fotbada regelbundet och att använda fotfil eller pimpsten för att slipa bort förhårdnaderna. Därefter bör man smörja in fötterna med en mjukgörande kräm.

Varför skall man behandla sig med Footmender All in One eller Footmender All in One Diabetic?

Footmender® All in One och Footmender® All in One Diabetic ersätter tidigare behandlingsalternativ för torra fötter, förhårdnader, liktornar och hälsprickor eftersom produkten kan behandla alla dessa besvär samtidigt. Behandlingen blir enkel och mindre kostsam och du behöver bara behandla dig en gång om dagen. Man märker effekt redan inom ett par dagar, ofta redan efter första behandlingen.